.

Com treballar la gestió de competències dels teus treballadors?

 In Notícias, Recursos humans

La gestió de competències d’una empresa és la capacitat que tenen els directius o els responsables d’una organització de gestionar el talent dels seus treballadors.

Dins l’àrea de recursos humans d’una empresa es parla de moltes coses. Motivar, ampliar el compromís dels treballadors, gestionar el lideratge o d’implantar una escolta activa, per exemple. Però més enllà de totes aquestes competències n’existeix una d’imprescindible: la gestió de competències personals.

La gestió de competències laborals recau en el valor de maximitzar la productivitat d’un treballador al mateix temps que ell se sent valorat. A més, aquest treballador també se sentirà part important i activa de l’organització.

Aquesta metodologia també permet conciliar els interessos laborals i personals de les dues parts.

 

Parlem de:

Si un treballador se sent valorat i compensat per l’esforç de la seva feina és que estem fent una bona gestió de les competències laborals de la plantilla

 

Considerem una competència una habilitat o una qualitat que té una persona. Generalment, aquesta habilitat la capacita per fer una acció en concret. Per tant, la gestió de competències laborals a una empresa és una tècnica. Tècnica que s’ha d’aplicar per tal que cada treballador faci la feina que més li convé i s’adapta.

Per poder gestionar les competències de la teva empresa i cedir una tasca a cada treballador has de tenir en compte que:

  • Identificar les competències de tothom és essencial per aconseguir els objectius de l’empresa
  • Els membres de direcció també han de fer una avaluació de les competències
  • Serà necessari un pla per adequar el resultat obtingut

Un cop s’hagin analitzat les competències de tots els membres de l’empresa, serà obligat compliment fer un seguiment dels resultats alineant-los amb l’objectiu d’empresa.

 

D’aquesta manera serà més fàcil conèixer quines són les habilitats que més afloren a la teva empresa i gestionar-les correctament.
Si vols aprendre’n més, et convidem a llegir l’article sobre el “salari emocional”

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

clima laboralresolució de problemes