.

Com avaluar el clima laboral de la teva empresa?

 In Notícias, Recursos humans

El clima laboral d’una empresa és el termòmetre que indica l’estat de salut de la gestió de recursos humans.

 

És recomanable que cada cert temps s’avaluï el clima laboral d’una empresa amb la finalitat de saber si les estratègies de RRHH que s’implanten són les correctes. Per saber si tot és adequat es procedeix a fer un diagnòstic del clima laboral de l’empresa.

Aquesta tècnica de diagnòstic permet obtenir una avaluació objectiva del grau de satisfacció de les persones que treballen dins l’empresa. A més, també permet conèixer quines són les seves necessitats i expectatives respecte al lloc de feina.

L’avaluació del clima laboral també permet conèixer la percepció dels treballadors i si existeix algun tipus de problema entre companys o amb la direcció.

Després de fer aquesta anàlisi, normalment, aquest són els punts conflictius que es solen trobar:

  • Conflictes laborals
  • Insatisfaccions laboral
  • Falta de comunicació

 

Parlem de:

Solucionar els punts conflictius del clima laboral

Qualsevol d’aquests tres punts es poden redirigir amb un canvi d’actuació en la línia estratègica dels recursos humans de l’empresa. En primer lloc, s’ha d’estudiar i posar en valor els motius de la inestabilitat laboral d’aquestes persones.

És molt important conèixer el perquè se senten d’aquesta manera. Així, es podrà corregir el rumb de l’estratègia i millorar la salut de l’empresa.

Generalment, les proves per avaluar el clima laboral d’una empresa són de caràcter anònim i els resultats s’han d’extrapolar a tots els nivells.

 

Així doncs, si vols conèixer la salut de la teva empresa i saber en quin estat es roba el clima laboral entre els teus treballadors, et recomanem que segueixis aquest procediment.

Des d’ Otgir et podem ajudar a desenvolupar els punts d’anàlisi i extreure’n la lectura dels resultats. D’aquesta manera podràs construir un clima òptim i cuidar l’actiu principal del teu negoci: els treballadors.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

mentoring empresarialCom treballar la gestió de competències dels teus treballadors