.

Tècniques de resolució de problemes i treball en equip

 In Notícias, Recursos humans

Treballar amb gent, sovint, significa tenir l’habilitat per saber aplicar les tècniques de resolució de problemes.

Els conflictes sorgeixen quan hi ha diferencies entre les persones que treballen en un mateix equip de treball.

Si en algun moment et trobes amb aquest cas, no t’amoïnis, a continuació t’expliquem alguna tècnica que t’ajudarà a afrontar la resolució de problemes amb el teu equip de treball.

 

Parlem de:

Tècniques de resolució de problemes per un equip de Recursos Humans

La competitivitat entre els equips de feina pot suposar una oportunitat. Tot dependrà de si som capaços de reconduir la situació.

Per fer-ho, s’aconsella desplegar un bon sistema de comunicació interna que permeti ser transparent i detectar els problemes amb anterioritat. I, en cas que apareguin, treballar per solucionar-los amb aquestes tècniques de resolució de problemes.:

  • Diagrama de Pareto. Eina de gestió de qualitat que permet establir prioritats. Aquesta corba et mostrarà el grau d’importància dels problemes que s’hagin detectat.
  • Diagrama d’afinitats. Mètode de classificació amb el qual podràs agrupar els teus treballadors segons gustos o aficions.
  • Diagrama de relacions. Aquest diagrama et permet analitzar el problema i les seves causes. Té com a objectiu detectar els focus que provoquen conflictes.
  • Control estadístic dels processos. Estudi que s’utilitza com a control de qualitat per a detectar quin dels procediments duts a terme des de Recursos Humans no impedeix l’aparició de problemes.

 

Totes aquestes tècniques tenen un comú un punt: coneixes l’origen del problema.

Si al teu nucli laboral existeixen conflictes, és primordial saber quins són, perquè s’han produït, analitzar les causes i buscar solucions. Un cop les hagis trobat, s’hauran de portar a terme i incloure a l’estratègia de recursos humans de l’empresa.
Si necessites que millorem la relació laboral amb el teu equip o que t’ajudem a treballar les tècniques de resolució de problemes, contacta’ns i estudiarem el teu cas.

 

Si vols saber-ne més, pots llegir l’article sobre “la importància dels recursos humans”

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Com treballar la gestió de competències dels teus treballadorsTot el que has de saber sobre la contractació de menors d’edat