.

Quines competències ha de tenir un professional de Recursos Humans?

 In Notícias, Recursos humans

Un professional de Recursos Humans ha de comptar amb unes competències i habilitats concretes per tal de poder dur a terme les seves tasques de la manera més eficaç. Aquestes tasques inclouen la gestió de l’activitat i les tasques, la selecció de personal, i la formació i avaluació de l’empresa, entre d’altres.

Parlem de:

Lideratge

Tenir capacitat de lideratge és imprescindible per ser un bon professional de Recursos Humans. Cal saber com dirigir un equip de persones; això no només implica organitzar les seves tasques, sinó també proveir als treballadors del feedback necessari i escoltar els seus suggeriments i dubtes.

Habilitat de comunicar eficaçment

Un professional de Recursos Humans ha de ser capaç de comunicar-se eficaçment. Això li permetrà establir les diverses relacions professionals necessàries per al funcionament d’una empresa. També és important comptar amb una bona capacitat de negociació.

Consulta i assessorament

D’altra banda, un professional de Recursos Humans ha de ser capaç de proveir un bon assessorament. Per tant, haurà de tenir l’habilitat d’orientar els treballadors en cas de ser necessari.

Capacitat crítica

També caldrà comptar amb la capacitat de realitzar crítiques constructives. Això permetrà realitzar una avaluació eficaç i contínua, tant dels treballadors com del negoci en general. D’aquesta manera, serà possible analitzar aquells aspectes de l’empresa que caldria millorar.

Coneixement sobre el funcionament dels negocis

Una bona visió de negocis també és important en qualsevol professional de Recursos Humans. És important tenir uns bons coneixements sobre el funcionament de les empreses. D’aquesta manera, es podrà realitzar un pla de negocis eficaç. Comptar amb certs coneixements fiscals i laborals també pot ser de gran ajuda.

Capacitat per resoldre conflictes

Comptar amb la capacitat per resoldre possibles conflictes també és una habilitat necessària. Aquesta competència implicarà una bona capacitat de lideratge, comunicació i iniciativa.

Les tasques del departament de Recursos Humans d’una empresa són elements imprescindibles per al funcionament d’aquesta. Per tant, aquestes capacitats són imprescindibles en qualsevol professional de Recursos Humans.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

emprendre i muntar un negocicobrar la prestació d’atur