.

L’Onboarding: Un procediment clau en el departament de recursos humans

 In Ambit Laboral, Notícias

Parlem de:

Avui parlarem d’un tema molt important en el món dels recursos humans: l’onboarding.

Què és l’Onboarding?

L’onboarding és el procés d’integració d’un nou treballador a l’empresa. Aquest procés comença des del moment en què el treballador accepta l’oferta de treball i continua fins que es sent completament integrat a l’equip i a la cultura de l’empresa.

Per què és important l’Onboarding?

Un procés d’onboarding efectiu és crucial per a diverses raons:

  • Reducció de l’ansietat: Començar en un lloc de treball nou pot ser estressant. Un bon procés d’onboarding pot ajudar a alleujar aquesta ansietat i fer que el nou empleat se senti més còmode.
  • Retenció de talent: Els empleats que passen per un procés d’onboarding efectiu tenen més probabilitats de quedar-se a l’empresa a llarg termini.
  • Productivitat: Un bon onboarding pot accelerar el temps que triga un nou empleat a ser productiu, ja que se li proporcionen les eines i la formació necessàries des del principi.

Com pot ser un bon procés d’Onboarding?

Un bon procés d’onboarding pot incloure els següents elements:

  • Preparació: Abans que el nou empleat comenci, assegureu-vos que tot està preparat per a la seva arribada. Això pot incloure la configuració del seu espai de treball, la creació dels seus comptes de correu electrònic i sistemes, i la programació de les seves primeres reunions i formacions.
  • Benvinguda: El primer dia és molt important. Assegureu-vos que el nou empleat se senti benvingut. Això pot incloure una reunió de benvinguda amb l’equip, una visita a les instal·lacions i una presentació de la cultura i els valors de l’empresa.
  • Formació: Proporcioneu al nou empleat la formació necessària per a la seva feina. Això pot incloure formació tècnica, formació en habilitats toves i formació en polítiques i procediments de l’empresa.
  • Acompanyament: Assigneu a cada nou empleat un mentor o un company que pugui guiar-lo durant les primeres setmanes o mesos. Aquesta persona pot respondre a qualsevol pregunta que tingui el nou empleat i pot ajudar-lo a integrar-se a l’equip.
  • Feedback: Proporcioneu feedback regular al nou empleat. Això pot ajudar-lo a millorar i a sentir-se més segur en el seu paper.

Un bon procés d’onboarding és essencial per a l’èxit tant dels nous empleats com de l’empresa.

Si teniu més preguntes sobre l’onboarding o altres temes de recursos humans, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.
Fins la propera!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search