.

Quins requisits cal complir per poder cobrar la prestació d’atur?

 In Notícias, Seguretat Social

En el post d’avui parlarem sobre el dret a cobrar la prestació d’atur. Què ofereix la Seguretat Social? Doncs ofereix, a totes aquelles persones que han estat acomiadades d’una feina o el contracte de les quals ha finalitzat, el dret a cobrar una ajuda anomenada prestació d’atur. Tot i així, per poder tenir dret a aquesta prestació en concret, cal complir certs requisits dels que us parlarem en aquest article.

Parlem de:

Qui pot cobrar la prestació d’atur?

En primer lloc, abans de parlar dels requisits per poder cobrar la prestació d’atur, cal saber qui pot tenir dret a aquesta ajuda. A continuació t’expliquem qui pot tenir dret a aquesta prestació econòmica.

  • Podran cobrar la prestació d’atur aquells treballadors que hagin estat acomiadats de la seva anterior feina. També en el cas que tinguessin un contracte el qual va finalitzar, no per decisió pròpia, sinó per decisió de l’empresa.

Quins requisits cal complir?

Per tal de poder cobrar la prestació d’atur, cal complir aquests requisits que t’especifiquem tot seguit.

  • Cal haver-se donat d’alta a la Seguretat Social. Sempre en el règim corresponent en funció de les condicions específiques de cada treballador.
  • També serà necessari haver estat cotitzant un mínim de 360 dies, al llarg dels sis anys anteriors a l’acomiadament o la finalització del contracte. A partir d’aquí, en funció dels dies que s’hagin cotitzat, el treballador tindrà dret a més o menys mesos d’atur.
  • Per últim, és necessari no haver complert l’edat que dóna dret a la prestació de jubilació.

És molt important recordar en quins casos concrets es pot cobrar aquesta ajuda econòmica. En cas de deixar una feina de forma voluntària, el treballador no tindrà dret a rebre la prestació d’atur. Si tens més dubtes, et convidem a llegir més sobre la baixa voluntària, i els aspectes més importants a tenir en compte.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

professional de Recursos Humansvigilància de la salut en una empresa