.

Saps com gestionar les vacances dels treballadors?

 In Notícias, Recursos humans

Per tal de gestionar les vacances dels treballadors d’una empresa correctament, cal tenir diversos aspectes en compte. A continuació, et donem alguns consells molt senzills per tal de gestionar-les de la manera més pràctica.

Parlem de:

Dos aspectes a tenir en compte abans de gestionar les vacances

En qualsevol empresa, abans de gestionar les vacances dels treballadors, és important tenir en compte aquests aspectes:

  • Cal complir la normativa que la llei o el conveni col·lectiu en qüestió estableixen. És imprescindible respectar els drets dels treballadors. De la mateixa manera, també és important pactar i gestionar les vacances amb el temps d’antelació suficient. Et convidem a llegir aquest post sobre les vacances al món laboral per tal de conèixer què en diu la llei.
  • Assegura’t que l’activitat de l’empresa no es veu afectada. Dit d’altra manera: la continuïtat és imprescindible, i no es pot veure afectada per la gestió de les vacances.

Consells per gestionar les vacances dels treballadors de la manera més pràctica

No sempre és fàcil gestionar les vacances dels treballadors, especialment en empreses amb activitat durant tots els mesos de l’any. Aquests consells que et donem a continuació et poden ajudar.

  • Utilitza un programa o portal online que t’ajudi a gestionar les vacances. Serà molt més senzill recordar els dies de vacances que cada treballador ha realitzat, els que falten per realitzar i les dates.
  • Assegura’t que els dies de vacances són sol·licitats i confirmats amb el temps d’antelació adequat.
  • També t’has d’assegurar que els treballadors són conscients, en tot moment, dels dies de vacances que els pertoquen. El seu contracte laboral ho ha d’establir clarament.
  • En cas de ser necessari, estableix un ordre de prioritat en el moment de sol·licitar les vacances.
  • D’altra banda, també pots establir un sistema rotatiu, per tal d’evitar conflictes.

Gestionar les vacances de manera adequada no només contribuirà al funcionament de la empresa, sinó també a la motivació dels treballadors.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

employee experienceCom seleccionar un directiu