.

Contracte indefinit de suport als emprenedors: preguntes i respostes

 In Ambit Laboral, Notícias

El contracte indefinit de suport als emprenedors és un tipus de contracte que només es pot realitzar en empreses amb menys de 50 treballadors, sempre i quan la taxa d’atur no es trobi per sota el 15%. A continuació resolem els dubtes més freqüents sobre aquest tipus de contracte, i t’expliquem en què consisteix.

Parlem de:

Quin tipus de contracte és?

El contracte indefinit de suport als emprenedors pot ser a jornada completa o parcial. En signar aquest tipus de contracte, un treballador esdevindrà fixe a l’empresa, i el contracte tindrà una durada indefinida. En cas d’acomiadament, el treballador tindrà dret a la indemnització corresponent segons el temps treballat.

 

Com es formalitzarà el contracte?

El contracte haurà de ser formalitzat per escrit, i caldrà entregar una còpia al treballador en qüestió. La formalització del contracte haurà de ser comunicada al Servei Públic d’Ocupació, de la mateixa manera que en els demés tipus de contracte, dins un termini de 10 dies.

 

Quant dura el període de prova?

El període de prova d’un contracte indefinit de suport als emprenedors pot tenir una durada de fins un any. Malgrat això, no es podrà establir aquest període en el cas que un mateix treballador ja hagi realitzat, anteriorment, les mateixes tasques a l’empresa en qüestió.

 

Quins requisits cal complir per tal de tenir dret a les bonificacions?

En formalitzar aquest tipus de contracte, l’empresa podrà obtenir una bonificació respecte la quota de la Seguretat Social. Per tal de poder tenir a aquesta bonificació, serà necessari que el treballador o treballadora contractat es trobi a l’atur. També haurà d’estar inscrit al Servei Públic d’Ocupació, i haurà de tenir entre 16 i 30 anys, o bé ser major de 45 anys.

Un contracte indefinit de suport als emprenedors haurà d’incloure tots els elements d’un contracte laboral habituals, sobre els quals et pots informar aquí.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Tot el que s'ha de saber sobre com pagar dietes de desplaçamentperformance management