.

Com passar un contracte temporal a un contracte indefinit

 In Ambit Laboral, Notícias

Sabem que la contractació temporal és un tràmit laboral que pot ser de molta utilitat per a l’empresa. Aquests casos es solen donar quan no es pot justificar un contracte indefinit. Ens pot ajudar a assumir un increment de la producció o a cobrir certes baixes laborals en moments concrets. Però, en alguns casos, el treballador contractat s’ajusta al perfil de l’empresa i decidim contractar-lo de forma indefinida.

Si aquest és el teu cas, ¡animem a que llegeixis aquest article. Aquí t’explicarem els procediments a seguir per passar un contracte temporal a un contracte indefinit.

 

Parlem de:

Contracte temporal a contracte indefinit

Per canviar la tipologia contractual és necessari que fem dos tràmits: un a la Seguretat Social i l’altra al SEPE (Servicio Público d’Empleo Estatal).
En el termini dels tres dies posteriors al canvi, l’empresa ha de lliurar a la Seguretat Social la documentació necessària que acredita el canvi de contracte. Això vol dir que no cal donar de baixa i tornar a oferir l’alta laboral al treballador, ja que la relació laboral continua endavant.

Un cop ja s’hagi fet aquest tràmit, l’empresa i el treballador tenen deu dies per presentar els documents al SEPE. Aquest és un pas molt important, ja que fins que l’empresa no comuniqui el canvi de contracte temporal a un contracte indefinit, aquest no tindrà cap validesa.

Un cop ja s’ha gestionat, el SEPE informarà a les dues parts (tant a l’empresa com al treballador) que el canvi s’ha procedit i està aprovat.

 

Un contracte indefinit que prové duna contractació temporal s’ha de notificar a la Seguretat Socias i al SEPE.

 

Si aquest és el teu cas i has decidit canviar la naturalesa d’una contractació, t’animem a consultar el nostre equip expert. Entre tots t’ajudarem i t’assessorarem per fer de manera correcta el procés de canvi.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

inspecció laboralContracte temporal Què és i quins tipus hi ha