.

El concepte de subcontractació: en què consisteix?

 In Ambit Laboral, Notícias

Avui parlarem del concepte de subcontractació. En què consisteix? Quins beneficis té? Quins sectors solen recórrer a la subcontractació amb més freqüència? A continuació, t’expliquem tot el que has de saber sobre aquest procés i et responem totes aquestes preguntes.

Parlem de:

Què és la subcontractació?

La subcontractació és un procés per mitjà del qual una empresa en contracta una altra per dur a terme una activitat concreta. A continuació, definim les diverses parts que en prenen part:

  • Empresa principal o empresa contractista. És aquella empresa que decideix encarregar part dels seus serveis o activitats a una segona empresa.
  • Empresa auxiliar o subcontractista. És aquella empresa que és contractada per l’empresa principal per realitzar un servei concret.

La subcontractació és quelcom molt habitual en l’àmbit de la construcció. Per exemple, és habitual que una empresa que es dedica al disseny d’edificis, subcontracti una empresa que durà a terme la construcció en si, una empresa que s’encarregarà de les instal·lacions elèctriques, una altra que s’encarregarà de la fusteria, etc.

Quins avantatges té?

Aquesta opció té diversos avantatges per a l’empresa contractista, d’entre els quals destaquen els següents:

  • En primer lloc, suposa un estalvi de despeses, ja que redueix el nombre de personal que l’empresa contractista requereix.
  • D’altra banda, aquest sistema també suposa una flexibilitat important. Aixó es deu al fet que l’empresa contractista podrà contractar l’empresa auxiliar segons les seves preferències i necessitats.
  • Per últim, la subcontractació garanteix la prestació d’uns serveis per part d’una empresa especialitzada.

La subcontractació és un procés que pot ser molt beneficiós per a certes empreses, especialment aquelles dedicades a l’àmbit de la construcció. En cas d’optar per aquesta opció, t’hauràs d’informar sobre si és necessari, en el teu cas, firmar un contracte de prestació de serveis. També és molt important assegurar-se que totes les mesures de seguretat es compleixen eficaçment, tant per part de l’empresa contractista com per part de l’empresa auxiliar. D’aquesta manera, evitaràs accidents de treball.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

feedbackcontractar un becari