.

Avantatges i desavantatges del social recruiting

 In Notícias, Recursos humans

El concepte de social recruiting és quelcom molt innovador, que ha estat originat per les noves tecnologies i la popularitat de les xarxes socials. A continuació, parlem dels avantatges i inconvenients que una empresa es pot trobar pel que fa al social recruiting.

Parlem de:

Què és el social recruiting?

Anteriorment havíem parlat sobre com trobar feina fent servir el perfil de Facebook. Tal i com t’expliquem en aquest post, el social recruiting és una nova tendència que consisteix en buscar, atreure i captar nous talents per a l’empresa mitjançant les xarxes socials. Avui encararem aquest concepte a les empreses que volen optar per un procés de contractació innovador i diferent.

Avantatges del social recruiting per a les empreses

Aquests són els principals avantatges del social recruiting per a les empreses:

  • No hi ha límits geogràfics, i podràs accedir a un nombre il·limitat de candidats.
  • Internet, i les xarxes socials en general, ofereixen una quantitat de dades molt extensa. Per tant, podràs valorar molts més aspectes a l’hora de prendre una decisió. Alhora, la majoria de xarxes socials et permetran filtrar els diversos resultats segons el perfil que més li convingui a la teva empresa.
  • Es tracta d’un procés de reclutament molt econòmic i ràpid.

Desavantatges del social recruiting

D’altra banda, el social recruiting també pot suposar alguns inconvenients:

  • A vegades pot ser un procés difícil, degut a la gran quantitat de candidats.
  • Malgrat l’eficàcia d’aquesta tècnica de reclutament, hauràs de realitzar entrevistes personals, ja que les xarxes socials no sempre ofereixen una descripció completa dels candidats.
  • De la mateixa manera, tot i ser un mètode amb molts beneficis, és recomanable que el combinis amb altres tècniques de reclutament. Es podria donar el cas que els candidats que més s’ajustin al perfil de la teva empresa no es trobin a les xarxes socials.

Aquest pot ser un mètode molt eficaç per a moltes empreses. Tot i això, cal ser conscient tant dels seus avantatges com dels seus inconvenients.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

salari emocionalTendències en recursos humans pel 2018