.

Trobar treball fent servir el teu perfil de Facebook

 In Ambit Laboral, Notícias, Recursos humans

A més de xarxes socials específiques com LinkedIn, Facebook pot convertir-se en un magnífic aparador perquè expliquis amb un perfil més atractiu cap a les empreses en les que vols trobar treball. T’expliquem com pots millorar-lo.

Les xarxes socials són cada vegada més utilitzades per a la captació de talent, el que s’anomena social recruiting. A més de l’ús íntegrament professional de LinkedIn, per què no aprofitar el potencial de Facebook, la plataforma més usada a nivell mundial, per reflectir aptituds positives com a candidat i potenciar la teva marca personal?

Parlem de:

Consells per millorar el teu perfil de Facebook de cara a trobar treball

Cobreix exhaustivament la secció d’informació

Tingues en compte que suposa una oportunitat important per delimitar la teva marca personal. Destaca les teves principals habilitats i omple tots els camps disponibles, especialment la de formació i ocupació, esmentant a les companyies o institucions amb les que hagis tingut relació.

Bloc personal inclòs al perfil de Facebook

Si tens una pàgina web o bloc propi, no oblidis incloure-la en el teu perfil, ja que la iniciativa pròpia, l’especialització en un camp temàtic concret i el maneig de les noves eines digitals enriqueixen el teu perfil professional.

Redactar de forma original ajuda a trobar treball

Redacta de manera original i atractiva la secció de Presentació, que apareix com una petita pestanya sota la foto de portada a l’esquerra. Aquesta secció et permet ampliar la informació sobre tu mateix, pel que és un filó perquè destaquis les característiques que et fan únic, la teva experiència en el teu sector i la teva trajectòria acadèmica i laboral, així com els teus principals interessos. És una bona estratègia per trobar treball amb el Facebook.

Actualitzar el perfil educatiu i de treball

Recorda actualitzar periòdicament l’historial educatiu i de treball: Aquesta apareix sota el teu introducció, i moltes companyies acudiran a ella per informar-se sobre la teva evolució.

Configurar bé la privacitat

Coneix a fons i configura les teves opcions de privacitat segons les teves preferències i necessitats: A la part superior esquerra del teu perfil tens les dreceres de privacitat, en les pestanyes pots consultar “Qui pot veure les meves coses?”, “Qui pot contactar ? “i” Com puc evitar que algú em segueixi molestant? ”

Evitar que et busquin mitjançant el correu electrònic

Si per algun motiu no vols que la gent et busqui per el teu correu electrònic o número de telèfon, pots ajustar aquesta configuració. També pots evitar que el seu perfil aparegui en els resultats dels motors de recerca mitjançant l’eliminació d’aquest criteri. No obstant això, si fas servir Facebook amb la finalitat de trobar treball hauries de refusar aquesta opció i enriquir el teu perfil amb informació rellevant com a cercador actiu d’ocupació.

Vigila amb qui comparteixes els continguts que publiques

Potser prefereixis reservar als teus contactes les teves publicacions més personals o d’oci i que no obstant això, vulguis que es mostrin públicament les teves actualitzacions d’estat relatives a articles redactats per tu, opinions especialitzades, esdeveniments d’empresa, col·laboracions amb altres mitjans o notícies.

Vés amb compte amb els continguts polèmics, obscens o ofensius

Evita l’ús de males paraules, els insults a empreses o institucions i les fotografies amb comportaments inapropiats o conductes il·legals. Encara que sembli obvi encara hi ha moltes persones que no fan cas aquest aspecte i són descartades per aquest motiu per les empreses.

Cerca grups de Facebook relacionats amb el teu sector d’ocupació

Encara que aquesta xarxa social no és una borsa de treball, si que hi ha grups relacionats amb la recerca d’ocupació en base a sectors o ubicacions geogràfiques.

Utilitza els comptes corporatives de Facebook per nodrir d’informació rellevant sobre l’empresa a la qual t’has postulat com a candidat: Pots trobar pàgines oficials o establir contactes i fer networking.

Publica continguts propis, especialitzats i les teves creacions

Si escrius en alguna revista o mitjà de comunicació, fas infografies, ets fotògraf, blogger o dissenyador gràfic no desaprofitis l’oportunitat d’utilitzar Facebook com a catapulta per difondre les teves creacions i crear marca personal amb connotacions positives cap a les empreses. Es una altra manera en que et pot servir el Facebook per trobar treball.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Acomiadament procedent: causes, indemnització i dret a aturHauríem de planificar la nostra jubilació?