.

Saps com actuar davant una inspecció laboral?

 In Notícias, Seguretat Social

Una inspecció laboral és una situació que tots volem evitar. Tot i això, cal estar preparat i saber com actuar en cas que es doni una inspecció de treball a la nostra empresa. A continuació et donem alguns consells per saber com actuar en un cas així.

 

Parlem de:

Facilita  la informació necessària

El primer consell sobre com actuar davant una inspecció laboral és facilitar  la informació necessària i sol·licitada, sempre dins el termini indicat i en el format en què s’ha demanat.

 

Proveeix tota la informació que et demanin

També és molt important oferir a l’inspector qualsevol document o dada informativa que aquest necessiti. Això implica permetre que l’inspector realitzi entrevistes amb els treballadors; consulti documents d’alta o baixa, així com contractes; i revisi el lloc físic de treball, per assegurar-se, per exemple, que es compleixen tots els requisits pel que fa a la prevenció de riscos laborals.

 

Assegura’t que la gestió del teu negoci està al dia

Una de les moltes avantatges de tenir sempre la gestió del negoci actualitzada és que, en cas d’inspecció laboral, estaràs molt més preparat. D’aquesta manera, et serà molt més fàcil accedir a la documentació sol·licitada per l’inspector; també és important estar sempre al dia respecte a les polítiques de prevenció de riscos laborals i polítiques de protecció de dades, entre d’altres.

 

Assegura’t que tots els treballadors estan donats d’alta en el règim corresponent

Què vol dir això? Assegurar a un treballador a jornada parcial, quan aquest està treballant més hores a la setmana, pot ser un dels molts motius de sanció durant una inspecció laboral. Per tant, és imprescindible assegurar-se que tots els treballadors estan donats d’alta en el règim corresponent. Aquí pots llegir més sobre l’assegurança en contractar un nou treballador.

És imprescindible estar sempre preparat per una inspecció laboral. Així, en cas que aquesta es doni, sabràs com actuar de la forma més adequada. D’aquesta manera evitarem sancions, i els nostres treballadors se sentiran molt més segurs.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

contractar un nou treballadorCom passar un contracte temporal a un contracte indefinit