.

Entrevista de feina: 5 preguntes que has de fer

 In Notícias, Recursos humans

Una entrevista de feina és un moment molt important, no només pel possible futur candidat sinó, també, per a l’empresa i l’empresari. Anteriorment havíem parlat sobre alguns consells per a l’entrevistador. Avui et parlarem de 5 preguntes que has de fer als candidats durant l’entrevista de feina, per tal de conèixer-los una mica millor.

Parlem de:

Primera pregunta d’una entrevista de feina: per què vols treballar aquí?

Aquesta pregunta no només t’ajudarà a avaluar els candidats durant l’entrevista de feina. També et farà saber la familiaritat que tenen els possibles futurs treballadors sobre la teva empresa i el seu funcionament.

Quins objectius tens, a llarg termini?

Així veuràs si el candidat busca una feina estable o una feina temporal. A més, aquesta pregunta et permetrà avaluar, durant l’entrevista de feina, si els objectius professionals del treballador són compatibles amb l’activitat i els objectius de l’empresa. En cas de ser així, tant el candidat com l’empresa en sortiran beneficiats.

Quins són els aspectes que no t’agraden d’una empresa?

En una entrevista de feina hauries de preguntar als candidats sobre els aspectes que menys els agraden en qualsevol empresa. D’aquesta manera, aprendràs moltes coses sobre cada un d’ells: sabràs com és la seva personalitat, aprendràs sobre la seva experiència laboral i, alhora, veuràs quines expectatives tenen sobre una empresa i un bon lloc de treball.

Què suposa, per a tu, un bon lloc de treball?

Fer aquesta pregunta et farà saber quins són els valors del teu candidat, i si la teva empresa pot complir els seus objectius. A més, també veuràs quins aspectes de la feina prioritza: remuneració, horaris, estabilitat, relacions laborals, experiència…

Em pots explicar algun cas en què hagis hagut de resoldre un conflicte o problema?

Per últim, aquesta pregunta et servirà per avaluar la capacitat dels candidats de dur a terme solucions de manera eficaç. L’actitud i llenguatge corporal dels candidats també et donaran moltes pistes.

Recorda que una entrevista de treball és per avaluar si el candidat i l’empresa són compatibles. Això vol dir que l’entrevistador ha d’estar satisfet amb el candidat, però el candidat també ha d’estar satisfet amb l’oferta de feina.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search