.

Què és el contracte d’interinitat i en què consisteix

 In Ambit Laboral, Notícias

A continuació parlarem sobre el contracte d’interinitat, o contracte de substitució. Respondrem les preguntes més freqüents sobre aquest tipus de contractació, i considerarem tots els aspectes que s’han de tenir en compte.

Parlem de:

Què és el contracte d’interinitat?

El contracte d’interinitat és aquell que es duu a terme quan un treballador és contractat per substituir un altre treballador de l’empresa, o per cobrir un lloc de treball durant el procés de selecció de personal.

Quant dura el contracte d’interinitat?

En cas de ser un contracte d’interinitat per substitució, el contracte durarà el que sigui necessari. En cas de tractar-se d’un cas en què s’està cobrint una vacant temporalment, la durada podrà ser de tres mesos com a màxim, podent durar menys en cas que el procés de selecció sigui més ràpid.

Com s’haurà de formalitzar el contracte?

El contracte sempre s’haurà de firmar per escrit, i caldrà establir de manera clara i precisa la causa del contracte, la durada, el treballador o lloc de treball que s’està substituint o cobrint, i les tasques que caldrà dur a terme.

Quant podrà durar el període de prova?

En el cas dels contractes de més de sis mesos, el període de prova serà de dos mesos, excepte en el cas dels tècnics titulars. En aquest cas, el període de prova podrà ser de sis mesos.

D’altra banda, si la durada del contracte és inferior als sis mesos, el període de prova serà d’un mes.

Pot ser un contracte a jornada parcial?

Generalment, el contracte d’interinitat serà de jornada completa. Malgrat això, en els següents casos, es podrà realitzar el contracte a mitja jornada:

  • Si s’està substituint un treballador que feia mitja jornada.
  • Si s’està cobrint la vacant d’un lloc de feina que és de mitja jornada.
  • Si el treballador al qual s’està substituint havia realitzat una reducció de jornada.

Si vols conèixer més sobre les característiques d’un contracte temporal, i els diferents tipus, et convidem a llegir: Contracte temporal: tot el que cal saber.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Treballar des de casa, la nova oportunitat laboraldepartaments imprescindibles en qualsevol empresa