.

Coaching empresarial: Saps en què consisteix?

 In Notícias, Recursos humans

El coaching empresarial és un sistema que, actualment, cada vegada s’utilitza més en les empreses d’aquest país. És un mètode que serveix per contribuir a la formació dels empleats. A més, millora certs aspectes de l’empresa i els treballadors, com el lideratge, la resolució de conflictes o el treball en equip.

Parlem de:

Què és el coaching empresarial?

És un mètode que consisteix en la formació dels treballadors per part d’un coach o entrenador. El coach és una persona que “guia” o ensenya a un treballador mitjançant un procés que té les següents característiques:

  • És un mètode individualitzat. Això vol dir que el coaching empresarial es basa en les necessitats, punts forts o punts dèbils de cada treballador.
  • És un procés voluntari.
  • La seva finalitat és desenvolupar els talents i habilitats dels treballadors que prenen part en aquest procés.

Com funciona el coaching empresarial?

El coaching empresarial té com a finalitat principal, com ja hem dit, desenvolupar nous talents en els treballadors i millorar certes qualitats com el treball en equip, entre altres. Això s’aconsegueix de les següents maneres:

  • Realització d’activitats en equip.
  • Sessions de reflexió sobre el funcionament de l’empresa o la manera de treballar dels empleats.

Quines finalitats té el coaching empresarial?

A continuació parlem dels seus tres beneficis principals:

  • Ajuda els treballadors a desenvolupar certes qualitats humanes que contribuiran de manera molt positiva a l’ambient de treball: saber escoltar, comunicació eficaç, capacitat analítica, autocrítica…
  • Suposa una formació complementària pels treballadors que prenen part en aquest procés a l’hora de realitzar la seva feina.
  • Proveeix els treballadors amb qualitats de lideratge i, alhora, estableix una relació més personal entre els empresaris i els treballadors.

N’havies sentit a parlar? Què et sembla? És una font d’avantatges per qualsevol empresa i pels seus treballadors.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Entrevista de feina: 5 consells per superar-laselecció de personal