.

Selecció de personal: les tendències actuals

 In Notícias, Recursos humans

Quan una empresa fa un procés de selecció de personal, el primer que ha de tenir clar és com ha de ser el perfil que necessiten cobrir, ja sigui per les capacitats personals com professionals. Un cop s’hagin definit les característiques arriba el moment de publicar la candidatura però, a on?

A continuació veurem quines són les tendències actuals sobre la selecció de personal:

  • Perfils professionals digitals.

En plena era digital, el primer pas que farem serà publicar l’oferta de feina al nostre espai digital. Utilitzarem la nostra pàgina web i la difondrem al nostre bloc. També publicarem l’oferta a les xarxes socials corporatives de l’empresa.

Si disposem d’un canal de comunicació interna, també podem difondre l’oferta per si algun dels treballadors vol optar al lloc de treball com a promoció interna.

  • Portals de recerca de talent.

Existeixen portals com InfoJobs, Infofeina, Eurofims o Feina Activa que es dediquen a la selecció de personal. Els experts en selecció de personal coneixen diversos aspectes que nosaltres no solem considerar alhora de fer la selecció de personal. Aquest portals disposen d’una gran base de dades a qui fer arribar la teva oferta i són capaços d’escollir quins són els perfils més adients per a la teva empresa.

  • Contactes 2.0

Des de fa uns anys que la presència online ha traspassat la xarxa  també influeix a la nostra vida. En aquest punt, és important conèixer que també existeixen eines que ens faciliten el networking i la coneixença de nous perfils. Aquestes eines són les anomenades TIC. Per exemple, tot i que sigui una xarxa social, LinkedIn ens pot ajudar a reclutar aquells perfils que desitgem.

És cert que el boca orella és una de les pràctiques més utilitzades i satisfactòries. Però el networking i les eines digitals han esdevingut el nou paradigma de la selecció de personal.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

coaching empresarialvaloració dels candidats