.

Baixa per maternitat si ets una treballadora autònoma

 In Notícias, Seguretat Social

És habitual tenir preguntes sobre la baixa per maternitat si ets una treballadora autònoma. Per aquest motiu, a continuació respondrem a alguns dels dubtes més freqüents pel que fa a aquest tema.

Parlem de:

Quins són els requisits per sol·licitar la baixa per maternitat si ets una treballadora autònoma?

Els requisits per sol·licitar la baixa per maternitat dependran de cada cas. D’una banda, les treballadores autònomes menors de 21 anys no hauran d’acreditar cap nombre concret de dies cotitzats.

D’altra banda, les treballadores d’entre 21 i 26 anys hauran d’haver cotitzat un mínim de 90 dies en els set anys anteriors. En cas de no ser possible, també es podran demostrar 180 dies cotitzats al llarg de la vida laboral.

En cas de ser major de 26 anys, hauràs d’haver cotitzat 180 dies en els últims set anys, o bé 360 dies al llarg de la teva vida laboral.

Quant dura la baixa per maternitat?

La baixa per maternitat si ets una treballadora autònoma tindrà una durada de 16 setmanes des del dia del part o el primer dia de descans. Aquest període es podrà ampliar en casos determinats, si fos necessària l’hospitalització.

Quant cobra una treballadora autònoma durant la baixa de maternitat?

Qualsevol treballadora autònoma que estigui de baixa de maternitat cobrarà l’import equivalent al 100% de la seva base de cotització. Aquesta base va en funció de l’import que cada persona paga per la quota d’autònoms cada mes. Actualment, la base de cotització mínima correspon aproximadament a 850€.

Com se sol·licita la baixa per maternitat si ets una treballadora autònoma?

La baixa de maternitat s’haurà de sol·licitar presentant la documentació corresponent a l’INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social). Caldrà, també, presentar un document de “Declaració d’Activitat”, en el qual s’establirà quina serà la situació de l’activitat o empresa de la treballadora durant la baixa.

Et convidem a llegir aquest post si vols més informació sobre la dona embarassada i el món laboral.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

competències laboralsdrets i deures dels empresaris