.

Beneficis del mentoring empresarial

 In Notícias, Recursos humans

El mentoring empresarial o el tutelatge empresarial és un procés mitjançant el qual una persona ensenya a una altra.

El mentoring consisteix en guiar o donar consell a una altra persona per tal d’ajudar-la amb el seu desenvolupament personal i empresarial. Aquest tipus de tutela és molt utilitzada pels alts directius que volen millorar la seva manera de gestionar l’empresa.

 

El perfil del mentor sol ser un directiu o un empresari amb una trajectòria prou reconeguda per aconsellar i transmetre els seus coneixements. Generalment són persones molt experimentades professionalment i són un referent al sector. També se’ls caracteritza per tenir uns grans dots de comunicació.

En definitiva, la feina d’un mentor és la de fer de guia per tal d’ajudar a esclarir el futur, la presa de decisions o millorar la gestió amb el seu equip.

 

Parlem de:

Avantatges del mentoring empresarial

  • Facilita la retenció i la transmissió del coneixement
  • Incrementa la satisfacció i la seguretat de la persona que es sotmet a aquest procés
  • Incrementa la retenció del personal i el compromís cap a l’empresa
  • Es millora la capacitat de gestió
  • Ajuda a desenvolupar el talent
  • Millora el compromís de treball

 

Tot i que en alguns casos el mentoring empresarial es pot confondre amb el coaching, hi ha diverses diferències que els fan evidents. Ja que el mentor ha de tenir experiència del mateix sector de la persona que vol ser tutelada.

Aquest procés de gestió no pot ser improvisat i es recomana que es treballi sobre un pla formador fet a mida. On s’hi especifiqui els objectius i se’n faci un seguiment acurat.

L’empresa o el directiu que es sotmet a unes sessions de mentoring empresarial es veu beneficiada pels consells i les tècniques de perfeccionament professional que se li recomana.  És un espai d’aprenentatge on compartir experiències per millorar les habilitats directives.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

informe de vida laboral de l'empresaclima laboral