.

5 passos per donar-se d’alta com a autònom

 In Ambit Laboral, Notícias

Donar-se d’alta com a autònom és el primer pas que s’ha de fer per iniciar una activitat empresarial.
Si vols obrir un negoci o començar la teva activitat empresarial com a freelance, el que has de fer, és donar-te d’alta com a autònom.

Aquest procediment és obligatori per a tots i es pot tramitar a través de l’Agència Tributaria. Si vols saber com s’ha de gestionar la documentació i quins són els llocs més adequats per sol·licitar-la, segueix llegint aquest article.

Tot i així, també et volem recomanar que a OtGir  trobaràs un equip de professionals i assessors laborals que et poden orientar i ajudar en tota la teva trajectòria municipal.

 

Parlem de:

Com donar-se d’alta com a autònom?

El primer que has de fer és anar a l’Agència Tributària per donar-te d’alta al Cens d’empresaris. Allà et demanaran les teves dades personals. I les utilitzaran per a gestionar la resta d’impostos que hauràs de fer front a partir d’ara. I, per exemple, hauràs d’omplir el model 036 de declaració censal, per a qualsevol tributari obligat, i el model 037 de declaració censal simplificada.

El següent pas a seguir per donar-se d’alta com a autònom serà anar a la Tresoreria General de la Seguretat Social.  Allà et donaran el número d’afiliació a la Seguretat Social, si és que ja no el tens.

A més, també hauràs d’inscriure la teva empresa i t’assignaran un número identificatiu i de control sobre les obligacions com a empresari.

 

Quina documentació necessito per activar l’alta d’autònom?

Per fer aquests tràmits només necessites el teu DNI i assistir presencialment a totes les gestions. En cas contrari, les pot fer el teu gestor personal per a tu.  O a través de la seu electrònica de la Seguretat Social i de l’Agència Tributària.

 

Donar-se d’alta com a autònom és fàcil, només cal seguir els procediments que marca l’Estat. Malgrat tot, recomanem comptar amb l’assessorament d’un assessor personal financer per aclarir dubtes i cedir el control de l’activitat.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

6 passos per muntar una empresaPerquè marxa el talent de l’empresa