.

Capitalitzar l’atur, t’orientem perquè et sigui més fàcil

 In Ambit Laboral, Notícias

Has decidit iniciar una activitat laboral pel teu compte? Necessites capital inicial? Recorda que pots capitalitzar l’atur i destinar aquests diners per fer la inversió inicial del teu projecte empresarial.

Capitalitzar l’atur és una mesura que facilita les iniciatives de nova ocupació. Assegura que les persones que es volen incorporar de manera estable al món empresarial trobin una ajuda. També és beneficiós per a tots aquells treballadors autònoms que s’inicien per compte propi. Podran començar sense dependre d’un vincle posterior amb una empresa.  També ajuda a tots aquells que busquen capital per iniciar una activitat a una entitat mercantil de nova constitució. O que estigui constituïda en un període no superior de 12 mesos.

Parlem de:

En quins casos puc capitalitzar l’atur?

Per capitalitzar el teu atur has de complir les següents característiques:

  • Ser beneficiari d’una prestació contributiva d’atur.
  • No haver fet ús d’aquest dret durant els últims quatre anys. És a dir, no haver capitalitzat amb anterioritat l’atur.
  • Iniciar l’activitat del teu projecte com a màxim al cap d’un mes des de la resolució de la concessió del pagament únic. També cal que la teva activitat estigui donada d’alta a la seguretat social.

La capitalització de la prestació d’atur és una mesura dirigida a fomentar i facilitar iniciatives d’ocupació autònoma

Si compleixes aquests aspectes i vols capitalitzar el teu atur, hauràs de preparar la següent documentació. És, en gran part, tot allò que et demanaran a la seguretat social:

  • Imprès oficial de la sol·licitud de pagament únic.
  • Document nacional d’identitat o passaport.
  • Estrangers que resideixin de manera legal a Espanya. Necessitaran el certificat de registre de ciutadà de la UE en què consti el NIE i el passaport. O bé la targeta d’identitat d’estranger on hi consti el NIE i el passaport.

 

La teva sol·licitud haurà d’anar acompanyada d’una explicació del projecte empresarial.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Hores extraordinàriesEntrevista de feina: 5 consells per superar-la