.

Perquè marxa el talent de l’empresa?

 In Notícias, Recursos humans

El talent de l’empresa és, igual que a les persones, l’actiu més important que es té.

Per aquest motiu, sovint es dóna molta importància a l’atracció de nou talent per a l’empresa. I es fa per millorar el que ja existeix. Però en poques ocasions es preocupa de retenir i qüestionar el fet que el talent de l’empresa pugui marxar.

Oblidar-se de fidelitzar i cuidar el personal d’una empresa és un error recurrent. Gestionar el talent i aconseguir que se senti còmode no és una tasca fàcil, per això, des d’OtGir volem ajudar a totes les empreses que vulguin tenir cura dels seus treballadors.

És per això que hem escrit aquest article amb consell per retenir el talent i evitar que marxi.

 

Parlem de:

El talent de l’empresa, perquè marxa?

  • Per no reconèixer el talent. Saber apreciar-lo és el primer pas per retenir-lo. Fent-ho així s’evita el sentiment de frustració que pot despertar l’oblit. I més si es tracta de perfils joves que aprecien el treball col·lectiu i el reconeixement. Els departaments de recursos humans han de dissenyar programes i accions que relacionin la feina ben feta i el seu reconeixement. Si es reconeix la feina és més fàcil que es treballi amb més motivació.
  • No oferir la possibilitat d’ascendir. El talent de l’empresa pot marxar si no veu la possibilitat d’ascendir i prosperar professionalment. Valora els perfils adequats i crea oportunitats per a ells.
  • La falta de flexibilitat laboral. La conciliació familiar i professional és bàsica per mantenir el talent de l’empresa. Organitza torns, horaris flexibles i la possibilitat d’adaptar les jornades laborals i els treballadors ho agrairan.
  • Remuneració i incentius. El talent de l’empresa també pot marxar si veu que no se’l sent valorat econòmicament. L’àrea de recursos humans haurà de treballar un pla retributiu amb incentius que siguin atractius per fidelitzar i evitar la fuga del personal qualificat.

 

Millorar la percepció i la valoració dels teus treballadors també forma part de l’estratègia per retenir el talent.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

donar-se d’alta com a autònom3 consells per començar una nova feina