.

Coneixes el mètode headhunting?

 In Notícias, Recursos humans

El mètode headhunting és una tècnica de selecció de personal mitjançant la qual una empresa busca directament a possibles candidats per a un lloc de treball. Aquest procés es duu a terme en funció dels requisits del lloc en qüestió i les habilitats i experiència dels possibles futurs candidats.

 

Parlem de:

Mètode headhunting: quins passos cal seguir?

La tècnica headhunting es basa en els següents passos:

  • En primer lloc, el professional o empresa especialitzat en headhunting realitzarà un estudi dels coneixements i experiència que haurà de tenir el futur candidat en funció del lloc de treball en qüestió.
  • El segon pas serà començar la fase de reclutament. Caldrà investigar i cercar possibles candidats a través de xarxes socials, bases de dades, contactes…
  • Un cop s’hagi seleccionat un possible candidat pel lloc de feina, el proper pas serà posar-s’hi en contacte, per tal d’explicar en què consisteix el lloc de treball; quins són els requisits; i què pot oferir l’empresa al treballador en qüestió.
  • A continuació es realitzaran les entrevistes, per tal de conèixer millor els candidats. Es poder realitzar entrevistes en grup o entrevistes individuals.
  • Seguidament, es presentarà un estudi sobre aquells candidats que poden resultar més adequats pel lloc de treball, i es presentarà l’informe en qüestió al client o empresa final.

 

Mètode headhunting: quins són els seuss avantatges?

Aquests són alguns dels principals avantatges del mètode headhunting:

  • Les empreses o professionals especialitzats en el mètode headhunting compten amb molts contactes professionals. Per tant, serà molt més ràpid i fàcil trobar el candidat idoni per un lloc de treball.
  • És una tècnica de reclutament molt còmoda i eficaç.
  • És també una bona manera de garantir la imparcialitat i la confidencialitat durant el procés de reclutament.

Cada vegada és més comú trobar feina a través de les xarxes socials i altres portals de treball online, i el headhunting n’és una de les proves.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

gestió del temps a l’empresaLideratge horitzontal