.

Lideratge horitzontal, tot el que cal saber

 In Notícias, Recursos humans

El lideratge horitzontal és una de les tendències de lideratge que més es fomenta. Aquest sistema de direcció fomenta la igualtat entre les persones que formen part de l’organització empresarial. I cada cop és més utilitzat.

El lideratge horitzontal procura que tots els membres de l’empresa se sentin part del grup i que, a la seva manera, tots puguin participar de la presa de decisions de la companyia.

Avui en dia, moltes empreses de renom -tant és si són grans com petites- ja segueixen aquest tipus de lideratge. Les empreses que ho segueixen apliquen un sistema d’integració. En aquest procés, la participació de les persones serveix per confeccionar el pla estratègic de l’organització. És a dir, a part de liderar de forma horitzontal on tots són responsables de les seves tasques, també afavoreixen el lideratge participatiu. En aquest tipus de lideratge cadascú pot expressar, de manera lliure, què opina i com milloraria certs aspectes.

 

Parlem de:

El lideratge horitzontal és el model de gestió empresarial que demana una implicació més forta per part dels seus treballadors

Totes les organitzacions que vulguin treballar amb aquest sistema necessiten complir un aspecte clau i bàsic. Aquest requisit és tenir la implicació i la participació absoluta de tots els seus treballadors.

Aquesta suma de factors és imprescindible per tal que aquest tipus d’estructura funcioni de manera correcta. A més, una altra de les característiques del lideratge horitzontal és que les decicions col·lectives són el fruit del bon raonament de les decisions individuals. La suma fa el tot.

 

En definitiva, aquest tipus de lideratge vol reforçar el valor i la importància que tenen les persones dins l’empresa. No podem oblidar que el capital humà és el factor més important i fonamental en un negoci. Per tant, aquest també s’ha de sentir integrat i valorat com a part de l’empresa.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

mètode headhuntingpagues extraordinàries