.

Assistència sanitària de la Seguretat Social: quatre preguntes i respostes

 In Notícias, Seguretat Social

L’ assistència sanitària de la Seguretat Social és un dret de tots aquells treballadors que han estat assegurats i donats d’alta a la Seguretat Social. A continuació, plantegem quatre preguntes i respostes respecte a aquest dret, els seus beneficiaris i la seva duració, entre altres.

Parlem de:

Quin és l’objectiu d’aquest servei?

L’objectiu d’aquest servei d’assistència sanitària és conservar i millorar l’estat de salut de tots aquells treballadors assegurats i altres beneficiaris.

Qui són els beneficiaris?

A més d’aquells treballadors que, en el moment de rebre l’assistència sanitària estiguin assegurats en una empresa, també seran beneficiaris d’aquest servei:

  • Treballadors autònoms.
  • Qualsevol persona amb dret a prestacions de la Seguretat Social.
  • Treballadors que es trobin a l’atur.
  • Persones jubilades.
  • Persones que es trobin en situacions econòmiques de característiques concretes, i no tinguin dret a altres serveis sanitaris.
  • Les persones desocupades que hagin esgotat el termini d’atur o prestacions d’altres tipus, residents a Espanya.
  • Aquells menors de 18 anys que estiguin sota tutela.

Assistència sanitària de la Seguretat Social: què ofereix?

El servei d’ assistència sanitària de la Seguretat Social ofereix:

  • Assistència i serveis bàsics. Això inclou el diagnòstic, la prevenció i, en cas de ser necessari, el transport urgent sanitari i serveis de rehabilitació.
  • Assistència suplementaria i altres. L’assistència sanitària de la Seguretat Social també ofereix bonificacions o descomptes en, entre d’altres, el transport sanitari de caràcter no urgent o els medicaments o altres productes sanitaris.

Quina és la durada d’aquest servei?

Tots aquells treballadors assegurats, així com els demés beneficiaris de l’ assistència sanitària de la Seguretat Social, podran fer ús de l’assistència sanitària el temps que faci falta.

Aquest dret a assistència sanitària s’extingirà en el moment en què una persona perdi les condicions de beneficiari.

El servei d’ assistència sanitària de la Seguretat Social pot sol·licitar-se en qualsevol dels seus centres informatius, o bé telemàticament.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

El lideratge directiu en 3 passoselements d'un contracte laboral