.

Treballar després de la jubilació: és legal?

 In Notícias, Seguretat Social

Hi ha molta gent que es planteja si és possible treballar després de la jubilació. Planificar la nostra jubilació és molt important. En alguns casos, és possible seguir treballant sense deixar de cobrar la pensió de la jubilació. Malgrat això, s’han de complir uns requisits específics. Avui veurem en quins casos és possible seguir treballant després de jubilar-se.

Parlem de:

Què passa quan es jubila el titular d’una empresa?

El primer cas del que parlarem és el dels empresaris. Si una persona és soci i està a càrrec d’una empresa, què ha de fer? En arribar a l’edat de la jubilació, aquesta persona podrà jubilar-se i cobrar, per tant, la prestació de jubilació. Malgrat això, si aquesta persona no vol deixar de treballar després de la jubilació, podrà seguir al càrrec de la societat. Hi ha la condició que la persona en qüestió  no en porti la gestió ni dugui a terme cap de les tasques de l’empresa.

Treballar després de la jubilació, però, amb quins ingressos?

La segona opció per treballar després de la jubilació és la de reduïr la jornada laboral. Dit d’altra manera, realitzar tasques o feines esporàdiques que suposin uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional. Això vol dir que, la persona en qüestió, no pot cobrar més del salari mínim anual corresponent en cada cas a canvi de la seva feina.

En què consisteix la jubilació parcial?

Per últim, la jubilació parcial és una altra opció per una persona que vulgui treballar després de la jubilació. Consisteix en reduir entre un 25 i un 50% el sou i les hores treballades. Pel que fa a la prestació de jubilació, aquesta es cobra de manera inversament proporcional al sou de la feina a temps parcial.

Treballar després de la jubilació és una decisió important, que s’ha de prendre tenint en compte tots el que implica. Per això, abans de decidir, és important considerar tots els aspectes legals.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

reducció de jornada laboralfeedback