.

La protecció a la feina de la dona treballadora embarassada

 In Ambit Laboral, Notícias, Recursos humans

Tant a nivell internacional com nacional, les lleis estableixen que l’acomiadament de la dona treballadora per aquesta causa és discriminació de la dona, i per tant, aquest serà declarat nul, segons l’article 55.5 de l’Estatut dels Treballadors.

¿La dona treballadora té l’obligació d’informar?

La treballadora no té l’obligació d’informar a l’empresari sempre i quan l’embaràs no suposi un risc per al bon desenvolupament de la seva feina. Ara bé, sempre és el més recomanable.

Al no tenir obligació, no hi ha un mitjà específic, però s’aconsella fer-ho per escrit i amb justificant de recepció adreçat a direcció o l’àrea de recursos humans, per si de cas fos necessari prendre mesures legals.

Es recomana notificar-ho als tres mesos, quan ja no hi ha risc d’avortament. Es tracta de confiar en l’empresa i assegurar-se un procés judicial més ràpid si la companyia decideix fer efectiu l’acomiadament.

La treballadora haurà de notificar la data aproximada del part, on quedi constància si es tracta d’un embaràs de risc per al nadó i un informe mèdic on consti que realment està embarassada.

Ara bé, no s’ha de prendre l’embaràs com a un blindatge de la situació laboral. L’empresa pot acomiadar la treballadora encara que estigui embarassada, –hagi comunicat o no l’embaràs- gaudint del permís de lactància, amb reducció de jornada o per excedència per cuidar d’un menor sempre que pugui justificar l’acomiadament.

Si la treballadora es troba en període de proves a la feina quan es queda embarassada o te un contracte temporal que finalitza abans del part i no li renoven, es considera que s’ha produït un acomiadament discriminatori a causa de la maternitat si no es renova a la finalització d’aquest amb una causa justificable aliena a l’embaràs, i per tant, seria considerat acomiadament nul i caldria la readmissió de la treballadora.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Guia per entendre l’informe de vida laboralQuan és posible sol·licitar la incapacitat laboral