.

Jornada laboral: Com he de registrar la jornada laboral dels meus treballadors?

 In Notícias, Sin categoría

El Tribunal Suprem ha anunciat recentment que no és obligatori, per part de l’empresa, registrar la jornada laboral de tots els seus treballadors. A partir d’ara, només caldrà fer un registre de la jornada laboral en certs casos concrets.

 

Parlem de:

Jornada laboral: cal registrar-la?

El passat mes de desembre de 2015, mitjançant sentència, l’Audiència Nacional va establir l’obligació de registrar la jornada laboral de tots els treballadors de qualsevol empresa, independentment de si aquests realitzen hores extraordinàries o no. El passat mes de març de 2017, el Tribunal Suprem ha comunicat nous canvis en aquesta sentència. Debut a aquests canvis, les empreses ja no tenen obligació de registrar l’horari laboral de qualsevol dels seus treballadors, sinó només d’aquells que realitzen hores extraordinàries.

 

Registre de la jornada laboral: a qui afecta?

Treballadors a jornada completa

Tal com estableix aquesta nova sentència, a partir d’ara els treballadors a jornada completa no tindran la obligació de completar cap registre del seu horari laboral. Només caldrà registrar les hores extraordinàries treballades que no formulin prèviament en el contracte.

 

Treballadors a jornada parcial

En el cas dels treballadors a jornada parcial, és necessari portar un registre de la jornada laboral diària, en el qual formuli l’hora d’entrada i de sortida del lloc de feina, així com el número d’hores treballades. També cal registrar les hores ordinàries i les complementàries, per tal de poder diferenciar entre aquelles que formulen en el contracte i les que no, totalitzant-se les hores a final de mes,i lliurant un resum al treballador, i disposar del registre entregat per un període de fins a 4 anys.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Les vacances en el món laboralEts autònom? Abans de l’1 de maig pots canviar la teva base de cotització