.

Ets autònom? Abans de l’1 de maig pots canviar la teva base de cotització

 In Notícias, Sin categoría

La base de cotització és el que determina el que cobrarà cada persona en cas de baixa o després de la jubilació. Cada mes es paga un percentatge d’aquesta base de cotització, el qual varia en funció de les preferències de cada persona en el cas dels autònoms.

Parlem de:

Quina base de cotització tenen els autònoms?

Els autònoms poden escollir la seva base de cotització. La base mínima, que no ha variat des de l’any passat, és de 893,10 euros al mes, excepte en el cas dels autònoms que són administradors d’una societat o tenen un mínim de 10 treballadors contractats. En aquest cas, la base de cotització mínima és de 1.152,90 euros al mes, ja que ha incrementat un 8% des de l’any passat. Per altra banda, la base màxima ha incrementat un 3% i està establerta en 3.751,20 euros al mes.

 

Quan i com puc canviar la meva base de cotització?

Els autònoms poden canviar la seva base de cotització abans del dia 1 de maig de 2017 per tal que tingui efectes a partir del dia 1 de juliol. Si son menors de 47 anys a dia 1 de gener de 2017, podran triar la seva base de cotització. Si tenen 47 anys o més, només podran canviar la base en cas que aquesta hagi sigut igual o superior a 1964,70 euros el mes de desembre de 2016. En cas contrari, quan la base és inferior a aquest import, només podran cotitzar un màxim de 1964,70 euros al mes.

Aquest canvi de base es pot tramitar acudint personalment a una oficina de Tresoreria General de la Seguretat Social o també es podrà enviar la sol·licitud telemàticament a través del Sistema RED.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Jornada laboral: Com he de registrar la jornada laboral dels meus treballadors?Excedència laboral: Què he de saber?