.

Felicitat laboral: treballar en un entorn feliç és possible

 In Notícias, Recursos humans

La planificació de recursos humans s’ha convertit en una de les activitats principals de les empreses que valoren el benestar dels seus treballadors. La felicitat laboral és el nou indicador de la salut de l’empresa: incentivar la proactivat o establir dinàmiques de grup són algunes de les pràctiques que les empreses hauran de dur a terme durant els propers anys si volen implantar una bona gestió de recursos humans.

Tots sabem que el benestar d’un mateix és essencial per poder oferir el 100% de les nostres possibilitats, tan en la nostra vida laboral com en la personal. Per aquest motiu, hi ha moltes empreses que han decidit apostar cap aquesta direcció i millorar la felicitat laboral i la salut emocional dels seus treballadors a partir de les seves relacions laborals. 

Últimament s’està cultivant molt la pràctica del “treballador optimista”. Diversos estudis confirmen que un entorn de felicitat laboral augmenta el rendiment i aconsegueix atraure potencial gràcies a l’aplicació de tècniques de prestacions socials. Aquest tipus de treballadors són més feliços, contagien els seu optimisme, es fan l’empresa com a pròpia, rendeixen més i, fins i tot, la seva involucració laboral és major.

Com saber si la teva empresa és feliç?

El potencial en recursos humans de les empreses que tenen una bona gestió del personal es fàcilment detectable. Les retribucions laborals van més enllà de l’incentiu econòmic. La felicitat laboral també es pot fidelitzar a través de concessions emocionals com poden ser:

  • Ajudar a la seva conciliació familiar.
  • Atribuir un horari flexible.
  • Establir tècniques de treball en equip i de motivació en grup.
  • Reconeixement de l’esforç laboral.
  • Incentivar la projecció professional.
  • Promoure un bon clima laboral.
  • Formació gratuïta.

Totes les empreses, ja siguin grans o petites, poden desenvolupar aquest objectiu laboral basat en la capacitat emocional i establir-la com a política de empresa.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

autonom economicament dependentTrobar feina a través de les xarxes socials