.

Estratègies per retenir talent

 In Notícias, Recursos humans

Una de les tasques més importants del departament de recursos humans és la de retenir talent. Saber gestionar els perfils professionals d’una empresa per tal que no marxin a treballar a una altra empesa és molt important.

L’actiu més important d’una empresa són els seus treballadors i cuidar-los i valorar-los augmentarà la seva satisfacció i el seu compromís.

Per tal de retenir talent i aconseguir que l’equip estigui més cohesionat, hi ha diverses pràctiques a seguir i a tenir en compte.

 

Parlem de:

Tips per retenir talent

  • La clau és incorporar un sistema d’aprenentatge on els treballadors aprenguin les dinàmiques de treball i la cultura empresarial. Així com els pot beneficiar i tot el que ells poden aportar.
  • Parlar, conèixer i tornar a parlar. És essencial programar tutories per saber com es senten els treballadors i anticipar-se a un possible conflicte.
  • Oferir contraprestacions atractives i que ajudin a conciliar la vida professional i familiar. Tot per millorar l’equilibri entre la feina i la vida personal. Dins d’aquest punt es poden contemplar les vacances, unes bones retribucions econòmiques o la facilitat per portar als fills a l’escola.
  • Aplicar sistemes de reconeixement i recompensa. Aquesta estratègia servirà per fer saber que l’empresa aprecia els seus treballadors i, així, millorarà a retenir talent.
  • Establir dinàmiques de treball que siguin favorables pels treballadors.
  • Apostar per la formació. Formar a la gent enriqueix i és d’agrair. D’aquesta manera es poden satisfer les ànsies de coneixement.
  • Mantenir els canals de comunicació oberts i en estat d’alerta.

 

Ja hem vist i sabem que atraure talent és complicat. Un cop el tenim dins l’organització i ja forma part del nostre dia a dia, la missió de l’àrea de recursos humans és retenir-lo per tal que enriqueixi l’organització.

Si vols conèixer altres sistemes per retenir talent, llegeix aquest article.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Las 4 tendències de Recursos Humans que has de conèixerCom reclutar talent online