.

Com atraure nous talents a l’empresa

 In Ambit Laboral, Notícias, Recursos humans

Els nous talents és un dels principals punts del capital humà de l’empresa, i atraure nous talents a l’empresa en un món tan competitiu és essencial per a la mateixa.

Mantenir una plantilla estable i motivada és un dels principals eixos perquè la productivitat de la nostra empresa abasti uns bons nivells. Totes les empreses volen tenir els millors treballadors dins dels perfils que necessiten en la seva organització, però com atraure nous talents a l’empresa?, com fer que les nostres ofertes de treball siguin més atractives?

D’una banda hem de fer una oferta de treball, quan tenim una vacant, que sigui atractiva per als demandants. No es pot quedar només en una oferta econòmica pel salari mínim de l’esmentat lloc, sinó que hem de tractar de donar-li la volta i vendre als empleats altres beneficis que té aquest lloc, ja siguin beneficis socials, horaris de treball, estabilitat laboral amb el tipus de contracte o una perspectiva de futur dins de l’organització. En definitiva, es tracta d’oferir més que un lloc de treball un projecte professional que sigui il·lusionant.

Parlem de:

Com atraure nous talents

Per atraure nous talents, potser un dels primers punts que hem de començar a practicar a les empreses és el branding per a empleats. Moltes vegades es dóna molta importància al tema de la generació d’una marca de cara al client, però no tant a nivell intern. Vendre’ns com una empresa que té cura de la seva plantilla, on els treballadors són un actiu important per a nosaltres és un primer pas per començar a ser valorats per candidats com una bona organització en la qual treballar.

No només hem de tenir una oferta laboral, sinó que és necessari crear una proposta de valor. Es tracta d’oferir un lloc de treball on els candidats puguin adquirir més experiència, assumir responsabilitats o desenvolupar el seu talent sense haver d’estar supeditats a una estructura rígida en la presa de decisions. Una certa independència és moltes vegades el que molts treballadors d’aquest tipus necessiten a l’hora d’acceptar una oferta.

Més enllà dels beneficis tangibles més característic com un cotxe, telèfon o portàtil d’empresa, podem oferir altres qüestions com tenir accés a aparcament en l’empresa per al vehicle privat, un menjador social, guarderia o els famosos xecs per menjars. Aquestes tipus de compensacions són molt apreciades pels treballadors dins de l’empresa. També podem tenir altres que reflecteixin un bon ambient laboral, com sales de descans amb zones de jocs per a evitar l’estrès laboral, zona d’office per prendre’ns un cafè sense necessitat de sortir fora, etc.

Finalment, si volem atraure nous talents hem d’estar disposats a reclutar sempre empleats, no només amb les vacants que puguin sorgir en un moment puntual. Si tenim l’oportunitat d’incorporar a la nostra organització a un empleat que creiem que serà important per a nosaltres no podem esperar a tenir un buit, cal captar-lo, formar-lo i arribat el moment de prendre una decisió sobre si hem de fer un ajust en la plantilla o mantenim a una persona més amb la que en principi no comptàvem.

Com mantenir els nous talents dins de l’organització

Ja no n’hi ha prou amb seguir la fórmula d’estabilitat laboral amb un bon salari per mantenir els empleats en les empreses. En 2030 el 75% de la força laboral seran Millenials i són molt més complicats de mantenir en una organització si no estan satisfets amb la seva feina. Toca buscar altres aspectes que complementin el salari o l’estabilitat laboral que oferim a la nostra empresa.

Hi ha altres que tenen a veure amb la conciliació de vida personal i familiar, la flexibilitat laboral a les hores d’entrada i sortida, poder treballar des de casa en moments concrets o un horari atractiu són alguns dels punts que ajuden a decidir-se a molts candidats. A més aquests punts aniran en benefici de la seva productivitat i la de l’empresa ja que eviten que hagin d’estar preocupats per qüestions personals i es poden centrar només en el seu treball.

La independència i autonomia en la gestió de les seves responsabilitats és un altre dels aspectes que ens poden ajudar a que un lloc de treball sigui més atractiu. Sempre hem de treballar dins d’una organització, però no necessàriament seguir els passos que ens van marcant. Ens interessa que siguin capaços de desenvolupar el seu talent dins de la nostra empresa que sumin el seu potencial i ens ajudin a millorar, no només que segueixin les directrius que els hem marcat.

Finalment és important saber detectar el potencial intern, que treballadors dins de l’organització vegin que hi ha una política d’incentius, d’ascensos quan hi ha alguna necessitat en l’empresa, que permet millorar el lloc laboral que actualment ocupen, ja sigui assumint més responsabilitat, millorant el seu salari, etc. Posar als millors treballadors en llocs claus és el primer pas perquè els empleats amb talent no acabin abandonant la nostra empresa i també serà la manera de atraure nous talents.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

El permís de paternitat s'allarga a quatre setmanesProcés de selecció de personal: quatre fases