.

Es poden prohibir les relacions sentimentals a la feina?

 In Ambit Laboral, Notícias

Mantenir relacions sentimentals a la feina és perfectament legal. Però tot i això a algunes empreses els resulta imprescindible posar certes normes a aquest tipus de relacions. Algunes d’aquestes regles són sobretot per separar els problemes personals dels laborals o per tal de que els dos afectats siguin discrets amb les seves manifestacions d’amor.

Una de les claus per portar una relació sentimental a la feina sense problemes són els “love contract” (contractes d’amor). Alguns empresaris han decidit establir aquests tipus de contracte per cobrir-se l’esquena de cara a denúncies per assetjament sexual o favoritisme amb un dels empleats, sobretot als EUA. La firma d’un love contract informa a l’empresa de que els dos empleats mantenen una relació consentida i mútua.  Només es tracta d’una mesura per protegir-se davant dels danys col·laterals provocats per aquesta situació.

Aquests love contracts van néixer a EUA, però sembla que amb la nostra legislació seria de difícil aplicació ja que cada cop queda més obsolet la idea de que el lloc de treball depengui de l’estat civil de l’empleat, marcant una nova tendència en política de recursos humans de respecte a la intimitat i privacitat dels empleats a l’entorn laboral.

QUAN ÉS POSSIBLE L’ACOMIADAMENT A CAUSA D’UNA RELACIÓ SENTIMENTAL A LA FEINA?

L’acomiadament és justificable només quan es produeixin algunes de les següents situacions:

  • Conflicte d’interessos: que la teva parella et cobreixi davant d’una mala pràctica a la feina.
  • Reducció de la productivitat
  • Actes d’indisciplina: discussions de parella, actes sexuals…

Així doncs, les relacions sentimentals a la feina no estan prohibides i les sancions i/o acomiadaments per aquest motiu no estan permesos i fer-ho suposaria la vulneració dels drets fonamentals. L’empresa si que te permès abstenir-se de contractar algú si sap que la seva parella està treballant dins de l’empresa.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

7 aspectes a tenir en compte durant el procés de contractacióEs poden prohibir les relacions sentimentals a la feina?