.

4 errors que has d’evitar per seleccionar el candidat perfecte

 In Notícias, Recursos humans

Abans que comencis el teu proper procés de reclutament i selecció volem donar-te a conèixer alguns dels errors que solen cometre els responsables en aquest àrea.

-Anar de pressa: Córrer per cobrir una vacant és un dels errors més comuns, però, quan necessites incorporar a algú de forma urgent pots prendre decisions precipitades i contractar la persona menys adequada.

No facis entrevistes sense tenir clars els requisits de la vacant. Encara que pugui semblar que així estalvies temps, pot portar-nos a l’error. Planificar donarà lloc a un procés de selecció molt més efectiu i per tant més ràpid. A més, si comets l’error de contractar un mal empleat, hauràs de començar el procés de zero i perdràs més temps.

-No tenir clar les característiques de la vacant: Aquest error, et pot portar a contractar candidats no capacitats per desenvolupar les tasques inherents al lloc de treball. Es pot evitar elaborant un perfil més detallat, parlant prèviament amb; empleats de l’empresa relacionats amb el lloc vacant, amb les persones que formaran part del seu equip i, sobretot, amb el seu superior directe.

-No transmetre al candidat l’atractiu de la teva empresa. En un procés de selecció, són dues les parts que han de prendre una decisió. No n’hi ha prou que tu decideixis que el candidat és idoni per a la vacant, el candidat també ha de considerar que el treball és perfecte per a ell.

Per aquest motiu és necessari transmetre els valors i cultura corporativa de l’empresa en el procés de selecció. És important transmetre els beneficis que comporta treballar per a la teva empresa.

-Descartar els sobre qualificats: Si la persona que vols entrevistar, compleix els requisits mínims i no només això, els supera amb escreix, mai no ho hauries de descartar. És convenient conversar amb ell en l’entrevista i entendre per què està interessat en la vacant.

És cert que si el professional considera que pot aspirar a més, la seva motivació pot baixar però potser aquest no sigui el seu cas. Pot ser que vulgui una feina de baixa responsabilitat, pot ser que gaudeixi amb aquesta ocupació o que busqui disminuir el seu nivell d’estrès. Parla amb ell abans de descartar el seu currículum.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

3 punts imprescindibles per a entendre la teva nòminaQuè s'entén per cultura organitzacional?