.

4 característiques de la gestió dels recursos humans per competències

 In Notícias, Recursos humans

La gestió dels recursos humans per competències és una de les modalitats més efectives i més utilitzades per a les empreses d’avui dia. El motiu d’aquesta aplicació és pel fet que facilita la presa de decisions.

Però no tan sols això, si vols aplicar-la a la teva empresa i t’agradaria conèixer tots els seus avantatges, llegeix aquest article. A continuació et donem els 4 beneficis principals de la gestió de recursos humans per competències.

 

Parlem de:

 La gestió de recursos humans per competències

  • Facilita la relació amb l’organització. Quan s’analitzen comportaments és més senzill saber escollir el més adient per un llot determinat. Per aquest motiu, si es coneixen bé les actituds i les aptituds dels treballadors d’una empresa, serà més fàcil saber relacionar-nos amb ells i oferir-los el que necessiten. I, com a conseqüència serà més senzill retenir el talent i oferir-los el que volen.
  • Permet focalitzar els esforços cap als resultats. Analitzant i copsant les competències serà fàcil saber detectar i saber utilitzar els punts forts i els dèbils per aconseguir un objectiu marcat. D’aquesta manera es poden escollir els perfils més idonis per desenvolupar una tasca, fer-la fer i que el resultat sigui l’esperat.
  • S’utilitza com a predictor de futurs comportaments. Les persones funcionen a base de patrons de conducta, si es saben detectar, també serà senzill estipular les possibles accions de futur que poden dur a terme els treballadors. A més, també pot servir per corregir errors i prevenir comportaments tòxics.
  • Aporta un sistema de recompensa i remuneració més just. A l’analitzar les competències s’obtenen les pretensions remuneratives que pretén tenir cada treballador. I, d’aquesta manera, es pot ajustar amb més facilitat la seva feina i la recompensa rebuda.

 

La gestió de recursos humans per competències facilita a l’organització la contractació de personal i la gestió dels equips. Al mateix temps que ajuda a fidelitzar i satisfer els necessitats de cadascun d’ells. Implanta-la a la teva empresa i ben aviat en veuràs els resultats.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Com reclamar l’IRPF de la prestació de baixa per maternitat?Què és i què ha d’incloure una carta de presentació