.

Riscos laborals: Es poden donar en una oficina?

 In Ambit Laboral, Notícias

Els riscos laborals es donen quan un treballador es troba en una condició o situació, ocasionada al lloc de treball o en hores laborals, que perjudica la seva salut, tant a nivell personal com a nivell professional.

 

Parlem de:

Riscos laborals: Es poden donar en qualsevol feina?

Tendim a relacionar els riscos laborals amb aquelles professions que comporten un esforç físic o un lloc de treball que pugui comportar algun perill, com per exemple una cuina. Tot i així, un risc laboral es pot donar en qualsevol lloc de treball i en qualsevol situació. És per això que qualsevol empresa ha de tenir una política de prevenció de riscos laborals que s’ajusti a les característiques del lloc de feina i a les tasques a realitzar pels treballadors.

 

Riscos laborals a l’oficina

Una oficina és un dels llocs de treball que tendim a relacionar menys amb els riscos laborals, ja que no és un lloc on es puguin donar situacions de perill sovint. Tot i així, és un ambient en què també es poden donar accidents.

  • Malalties relacionades amb la visió: En una oficina on es treballa de cares a un ordinador durant tota la jornada laboral, els treballadors poden acabar patint certes malalties visuals.
  • Malalties múscul-esquelètiques: Els riscos laborals també inclouen lesions que es poden donar si el mobiliari de l’oficina no és l’apropiat.

És important assegurar-se que el mobiliari d’una oficina és l’adequat, i que el funcionament de l’empresa no suposa conflictes. Això ajudarà a prevenir aquells riscos laborals en els quals no pensem tan sovint, però que són molt importants, i que cal prevenir.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Saps com mantenir la motivació dels treballadors?contractació de menors