.

Què és i com demanar una excedència laboral?

 In Ambit Laboral, Notícias

L’excedència laboral és un dret que tenen tots els treballadors. Aquesta possibilitat pot ser exercitada en qualsevol moment i sense especificar-ne el motiu.
Una excedència laboral la poden demanar tots aquells treballadors que han complert, com a mínim, un any contractual al mateix lloc de feina. És a dir, tenir una antiguitat d’un any com a mínim. O, si és el cas, al cap de quatre anys del compliment de la primera petició d’excedència.

 

Parlem de:

Com comunicar a l’empresa la petició voluntària de gaudir d’una excedència?

S’ha de comunicar per escrit a l’efecte de prova d’obtenir un document que acrediti la formulació de la petició. També, l’empresa ha de notificar per escrit l’acceptació o la declinació de la proposta del treballador. L’organització ha de tenir en compte que no pot negar-se a concedir-la, ja que és un dret del treballador. Per tant, un cop el treballador envia el comunicat, aquest té un caràcter informatiu, en canvi, la resposta de l’empresa té una validació legal. Per tant, un cop les dues parts s’han posat d’acord, només cal que s’estipulin les dates d’inici i finalització de l’excedència laboral.

 

Característiques i període de concessió de l’excedència laboral

L’excedència voluntària es concedeix a partir d’un termini de quatre mesos, en cap cas es pot sol·licitar un període inferior. En canvi, el termini no pot ser superior a cinc anys.
Un cop estipulat, el treballador ha de ser conscient que no pot demanar la reincorporació avançada a la data marcada.  I l’empresa tampoc pot reclamar el retorn al treballador.

Si t’interessa, pots consultar l’article “En quins casos puc demanar una excedència a la feina

Per últim, també és important remarcar que no es pot obtenir una pròrroga de l’excedència. Un cop s’hagi finalitzat el termini demandat, el treballador haurà d’esperar fins a quatre anys per tornar a gaudir d’una excedència laboral.

 

Si tens algun dubte sobre com demanar o com gestionar aquest procediment, truca’ns i resoldrem els teus dubtes.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Què és i què ha d’incloure una carta de presentacióreincorporar-se després d’una excedència laboral