.

El lideratge positiu

 In Notícias, Recursos humans

El lideratge positiu és un dels tipus de lideratge més valorat avui dia per part de les empreses. El lideratge consisteix en establir una línia a seguir. Cal alinear l’equip per motivar-lo per aconseguir l’objectiu de l’empresa. La pràctica que compleix totes aquestes característiques és el lideratge positiu.

Parlem de:

Tipus de lideratge

Existeixen diversos tipus de lideratge que fan efecte sobre un punt en concret de la funcionalitat d’una organització empresarial. Sabent que el més ben valorat és el lideratge positiu, fem un repàs sobre els altres tipus existents.

  • Lideratge de tasques
  • Lideratge entre relacions d’equip
  • Lideratge transaccional
  • Lideratge carismàtic
  • Lideratge transformacional

Aquests tipus de lideratge es fan palesos dins d’una àrea específica de l’empresa. Per exemple, el lideratge de tasques és aquell que pren forma al moment de desenvolupar tasques o processos en concret.

En canvi, el lideratge positiu recull tots els punts anteriors per esdevenir la pràctica més aconsellable per ser un veritable líder.

El lideratge positiu centra la seva vàlua amb les persones

Quan un equip de persones forma un equip professional uns es nodreixen dels altres i els resultats obtinguts són molt millors. En aquests casos, els resultats de productivitat, augment del compromís i disminució de baixes es fan palesos. Alhora, milloren els resultats de l’empresa i el benestar dels treballadors.

Els equips de treball que funcionen sota un lideratge positiu han demostrat uns resultats millors i sostinguts durant el temps.

El lideratge positiu es centra en tot allò que funciona i ho potencia partint del potencial humà. En aquest cas, els departaments de recursos humans tenen a les seves mans l’oportunitat de desenvolupar equips de treball de pes.

Els departaments de recursos humans i laborals poden fer la selecció de candidats adient. Així, podran construir equips forts i cohesionats que permetran enfortir els resultats de l’empresa.

 

 

 

 

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

llei de la seguretat social