.

Què són els recursos humans?

 In Notícias, Recursos humans

Els recursos humans és una de les àrees més importants d’una empresa. Aquesta afirmació ens l’has sentit en diverses ocasions i ens hi reafirmem: ho són.

Sabem per a què funcionen i tots els avantatges que ens proporciona una correcta gestió, però, en sabem l’origen? O sabem què són?

A l’article d’avui et volem explicar què són els recursos humans i per a què es van constituir.

 

Parlem de:

Què són els recursos humans?

És l’àrea de l’empresa encarregada de vetllar per l’actiu humà dels treballadors o col·laboradors que hi formen part.

Una empresa o una organització funciona gràcies a un equip de persones que treballen per fer-ho possible. Per conseqüència, com més ben cohesionat estigui aquest equip i com millor treballi, millors seran els resultats que s’obtinguin. I com millor sigui i treballi l’equip, els resultats també seran millors.

Per tal que això sigui possible, es fa necessària la figura d’un departament que vetlli i analitzi el funcionament de l’equip i de les persones que el formen. Aquest departament són els recursos humans.

El funcionament d’aquest equip de persones també anirà associada a la qualitat dels perfils que es tinguin. La tasca de triar els millors treballadors també és feina del departament de recursos humans.

 

Una àrea amb molta psicologia

La responsabilitat de triar a les persones seleccionades per a treballar a una organització és molt gran i comporta certes habilitats. Saber analitzar els perfils de manera psicològica per trobar els més adients és una d’elles. La psicòloga pot ser la gran aliada dels recursos humans. I és que, recordem, l’objectiu bàsic d’aquest departament és el d’aconseguir perfils qualificats i aptes per a treballar dins l’organització.

Una altra de les característiques d’aquesta àrea és la capacitat de teixir estratègies que afavoreixin el lideratge, la comunicació grupal, la negociació i enforteixin el treball en equip.

 

Els recursos humans són una part de l’empresa per explotar, vols descobrir com poden millorar el funcionament de la teva empresa?

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Linkedin el millor portal online per reclutar talentQuè cal tenir en compte per tenir un desenvolupament sostenible de l’empresa