.

Els permisos retribuïts als treballadors

 In Ambit Laboral, Notícias

Els permisos retribuïts són aquells que poden gaudir els treballadors davant d’una causa major, ja sigui pel naixement d’un fill o per la defunció d’un familiar.

A primers d’any, el Tribunal Suprem va dictaminar una sentència que feia referència als permisos retribuïts als treballadors.

Aquests permisos són els de matrimoni, naixement i defunció que, fins ara, el còmput s’iniciava l’endemà de l’esdeveniment.  I, a partir d’aquest fet, es comencen els dies de permís retribuït, tan si és laborable com festiu. Ara, però, amb aquesta sentència, s’estableixen clarament els dies de permisos retribuïts pels treballadors.

  • Matrimoni: 15 dies
  • Naixement d’un fill: 28 dies
  • Defunció d’un familiar: 2 dies

Segons la sentència, aquests dies es computaran a partir de la primera jornada laborable

 

Parlem de:

El Tribunal Suprem ha tramitat una sentència que declara els permisos retribuïts que pot beneficiar als treballadors segons cada cas

 

Per tal que quedi més clar, posarem un exemple. Si un treballador té un fill el dissabte, el permís dels 2 dies de naixement no començarà fins dilluns. I si el nadó neix un diumenge, aquest ja començarà el dilluns, que és el dia que li hauria tocat incorporar-se a la feina. Llavors, l’home es pot demanar la baixa de paternitat que recordem que ara s’amplia fins a 28 dies.

El mateix cas es pot aplicar en un episodi de defunció. Si un familiar defalleix un dissabte, el permís no comptarà fins dilluns, que és el dia que el treballador hauria d’anar a treballar.

 

Val a dir, però, que en cap cas aquesta norma es pot aplicar en període de vacances, dies compensatoris, maternitat o paternitat per exemple.

Si tens dubtes sobre la gestió laboral i els permisos retribuïts dels teus treballadors, contacta’ns i et resoldrem tot els dubtes que tinguis.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Com gestionar les vacances dels treballadors?jornada laboral flexible