.

Healthy work, la nova tendència en recursos humans

 In Notícias, Recursos humans

El healthy work és la nova tècnica de recursos humans que té com a objectiu promoure els hàbits saludables dels treballadors en horari laboral.

Podem afirmar que la salut és el més important que tenim i, per això, les àrees de recursos humans de les empreses també es vol vetllar per la salut dels seus treballadors. És per això que, recentment, en alguns departaments s’estan introduint pràctiques saludables per millorar el benestar dels treballadors.

El healthy work combina accions presencials i accions que es poden fer fora de l’empresa amb la cessió d’informació didàctica per entendre el benefici del què es proposa. Vegem quines són les accions més recurrents per fomentar els hàbits saludables dels treballadors:

 

Les pràctiques del healthy work

Entenen que les persones és al capital més important d’una empresa, s’han de prendre mesures per cuidar-los. Per aquest motiu, algunes de les pràctiques en recursos humans més utilitzades són:

  • Revisió mèdica per controlar la salut dels treballadors.
  • Preparació de jornades i sessions informatives amb experts nutricionistes que ajudin a inculcar hàbits de consum saludables.
  • Sessions formatives per millorar l’ergonomia i les postures laborals.
  • Consell de fisioteràpia.
  • Contactes mèdics.

Es faciliten tots aquests contactes per tal de millorar el benestar i l’estil de vida saludable dels treballadors.

També, en algunes ocasions i amb la voluntat d’introduir alimentació saludable, es sol obsequiar als treballadors amb peces de fruita, esmorzars saludables o tastos de tes.

Un altre de les pràctiques que es duen a terme és la motivació per l’esport. Això es sol plasmar a través del rànquing de passos caminats o quilòmetres recorreguts al cap del dia. Es pot premiar al guanyador mensual amb un obsequi saludable.

 

El healthy work és una altre manera d’entendre les relacions laborals amb els companys de feina i, gràcies a aquesta tècnica, moltes empreses, aconsegueixen retenir talent.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

jornada laboralCom tramitar la jubilació