.

Com és el líder perfecte?

 In Notícias, Recursos humans

El líder perfecte és capaç de motivar al seu equip, comprometre-les y alinear els seus projectes professionals amb els seus personals. El valor del capital humà d’una empresa és l’actiu més important que té una organització. El talent és el que valoren més les empreses i s’ha de saber gestionar.

Avui en dia, els treballadors ja no busquen una estabilitat laboral sinó que també volen sentir-se valorats i cuidats. Amb aquesta voluntat, la figura d’un bon líder es fa imprescindible, però, com ha de ser el líder perfecte?

Parlem de:

Com ha de ser el líder perfecte

Diversos estudis asseguren que un bon cap d’equip és aquell que ajuda als seus treballadors a desenvolupar les seves tasques laborals. Té capacitat de sacrifici i humilitat. També, altres qualitats destacades són la proximitat, la prudència, el fet de mostrar-se propers  i la seva capacitat de lluita. Una bona oratòria, empatia i capacitat de comprensió són algunes de les qualitat d’un líder perfecte.

En alguns casos, conèixer la trajectòria professional de la persona encarregada a encapçalar el lideratge personal de l’empresa també pot ajudar. Així es coneixerà la manera que aquesta persona té de treballar, quin és el seu estil de laboral i amb quines modalitats és discrepant.

Estils de lideratge

Ja coneixem les aptituds i les qualitats d’un bon líder, ara veurem quins són els estils de lideratge que pot portar a terme aquesta persona:

  • Autoritari
  • Democràtic
  • Afiliatiu
  • Timó
  • Coaching
  • Visionari

Entre aquestes sis tipologies,  el més recomanar és el visionari. Aquest tipus de líder permet motivar i generar compromís al mateix moment. Es reflexiu i permet que el treballador rumiï, i trobi, per ell mateix, quina és la millor solució.

En tot cas, ja sabem que per ser un líder perfecte són necessàries algunes qualitat específiques, però, el més important és com les porta a terme i quin estil de lideratge s’escull.

 

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

departaments imprescindibles en qualsevol empresapermisos laborals retribuïts